tiistai 21. joulukuuta 2010

Juhlaan on vielä kaikille aikaa

Psykiatriajan varaamisesta: Soittelin sitten lääkärin kehotuksesta YTHS:n mielenterveystyön ajanvaraukseen. Sieltä sanottiin, että jono on n. 3 kk pitkä, mutta saatan päästä vähemmällä odotuksella, jos otan yhteyttä psykiatriin, jonka potilaana olen ollut vuosia sitten masennuksen takia.

Tein näin. Sanoin tarvitsevani psykiatriaikaa ja että YTHS neuvoi ottamaan häneen yhteyttä. Hän pahoitteli, että ajat menevät tammikuulle saakka ja selitin, että se on paljon parempi kuin 3 kk:n jonottaminen :) Sitten selostin lyhyesti tarvitsevani arviointia transsukupuolisuudesta Tampereen klinikan lähetteeseen. Sävy muuttui ja psyki sanoi: "Ai sellainen asia, sitten kyllä voisit mennä sinne YTHS:n jonoon." Minulle ei oikein selvinnyt, mistä tämä johtui, mutta totesin paremmaksi olla kyselemättä liikaa, paha mielihän siitä olisi vain tullut.

Soitin sitten uudestaan ajanvaraukseen ja ilmoittauduin jonoon. Taisin tässä vaiheessa kuitenkin kuulostaa sen verran hermostuneelta, että ajanvaraaja laittoi minulle jonkin sorttisen kiireellisyysmerkinnän. Hyvällä säkällä pääsen jo helmikuussa puhumaan psykiatrin kanssa. Jee.

6 kommenttia:

  1. Se syy jonka vuoksi et päässyt "nopeutetusti" psykiatrin jonoon saattoi olla aivan tavallinen tylsä ohje jonka perusteella priorisoidaan potilaat. Sun transprosessi on juuri alkanut (terveydenhuollon näkökulmasta katsoen) joten sä et ole "kiireellinen" niiden mielestä. Tää on siis mun käsitys asioista kuinka asiat etenevät tällä paikkakunnalla.

    VastaaPoista
  2. Ei kun siis sain kiireellisyysmerkinnän. Tolla vanhalla psykilläni olis ollut aikoja mut se ei halunnut mua ollenkaan kun kuuli, mistä on kyse.

    VastaaPoista
  3. Lue nämä ohjeet: http://www.trasek.net/vinkit.html

    Eli lyhyesti: sinulla on oikeus päästä transsukupuolisuus tutkimuksiin ilman tarvetta käydä psykiatrilla sitä ennen.

    VastaaPoista
  4. Ok. Sori, luin jotenkin väärin...Törkeästi hän joka tapauksessa sua kohteli. Voimia!

    VastaaPoista
  5. Psykiatri vaan arveli että ei sinun ongelmasi ole ihan kiireisimmästä päästä ja psykiatreilla ei ihan hirveästi sitä ylimääräistä aikaa ole. Tässä maassa kuitenkin tehdään itsemurhia jonotellessa psykiatrin juttusille.

    VastaaPoista
  6. herp, transsukupuolisilla on aika korkea itsemurhariski hoitoon pääsyä odotellessa. Onhan tuo itselläkin mielessä käynyt, vaikken kuitenkaan oo läheskään niin huonossa kunnossa kuin jotkut transtoverit.

    VastaaPoista