tiistai 7. joulukuuta 2010

Joka yö tässä ruumissa istun elinkautista

Opin vastikään, että nykyisellä tietotaidolla rintojenpoistossa menetetään nännien tuntoaisti hyvin todennäköisesti, isompien rintojen kohdalla käytännössä varmasti. Tämä aiheuttaa aika pahan ristiriidan: toisaalta en ole halukas uhraamaan osaa seksuaalisuudestani Itsen nimissä, toisaalta rinnat lisäävät sukupuoliristiriidan kokemustani huomattavasti.

Ratkaisumalleja:

a) Jäädään odottamaan parempaa lääketieteellistä osaamista, käytetään bindereita siihen asti. Tämä tuntuu hyvältä vaihtoehdolta olettaen, että dysforian tunteet eivät oleellisesti pahene nykyisestä.

b) Rintojen pienennys rintojenpoiston sijaan. Sinänsä aika mukava kompromissiratkaisu, joka helpottaisi myös naisellisuuden korostamista niissä tilanteissa, kun koen sen mukavaksi (pääasiassa tietyntyyppiset bileet). Bindaus toimii paremmin pienillä rinnoilla. Tässä ratkaisussa on se ongelma, että jos saan transprosessilleni rahoituksen julkisen terveydenhuollon piiristä, vaihtoehdot ovat todennäköisesti joko poisto tai ei mitään. Toisaalta pidän julkisterveydenhuollon rahoitusta joka tapauksessa epätodennäköisenä, ja omilla rahoillahan voi sitten tehdä just niinkuin.

c) Rintojenpoisto & tuntoaistin uhraus. Vaihtoehto lähinnä, jos dysforia kasvaa sietämättömäksi jne.

Kehittäkää parempaa bodmodia. Nyt.

6 kommenttia:

  1. Tuo lääketieteellisen osaamisen kehityksen odottaminen kuulostaa kamalalta, henkilökohtaisesti en odota että näillä saroilla suuriakaan edistyksiä tapahtuu hetkeen.

    Mut aiheeseen liittyen lue vaikka tätä (look below) paikkaa. Siellä on normaalia informatiivisempia postauksia, leikkauskokemuksia ja sukupuolinäkemyksiä.

    http://www.whatisgender.net/phpBB3/viewtopic.php?f=144&t=3922

    VastaaPoista
  2. Niin, unohdin sanoa etten tosin sun dysforian tasosta tiedä paljoa, pitää joskus jutella aiheesta lisää. Tai ihan koota kaupungin androt kaikki saman pöydän ääreen ja höpistä andromaisia juttuja.

    VastaaPoista
  3. Vois pitää kyl jonkun angytukiryhmämiittijutun.

    VastaaPoista
  4. Musta on tylsää että sukupuoli-identiteetin vahvistaminen vaatii kirurgiaa. Oman kropan omat vermeet toimii aina parhaiten ja tuntuu parhailta. Jopa silikonrinnat on aika rankka operaatio, joka vaatii uusimista ja jossa on korkea komplikaatioriski.

    VastaaPoista
  5. Meillä miehillä ei ole rinnoissa mitään tuntoherkkyyttä. Tasan eivät käy onnen lahjat.

    VastaaPoista
  6. Toi riippuu kyllä paljon miehestä. Joillain on suorastaan yliherkät nännit.

    VastaaPoista